top of page
  • Editor

Elektrik faturası nasıl az gelir?

Bildiğiniz gibi güneş enerjisine olan ilgi gün geçtikçe artıyor ve önemli bir yol katedildi. Ürünlerde 25-30 yıla varan garantilere ulaşıldı. Yüksek ilginin ana taşıyıcıları vizyonerler ve yatırımcılar olarak sıralanabilir. Fakat sayı olarak bunlardan çok daha yüksek bir kitle var ki, onlar da ekonomik nedenlerle enerji tasarrufu - elektrik tasarrufu yolu arayanlar. Bazı şehirler ve dağıtım bölgelerinde yüksek elektrik faturalarından kaynaklanan bir arayışla karşılaşmaktayız. Özellikle bir kaç şehirden yüzlerce arama almaktayız. Tabii bu noktada üzücü olan ise ekonomik nedenlerle güneş enerjisine meyleden kitlenin ucuz fiyatlı - kısa ömürlü ürünlere yönelmesidir.


SolarKonsept olarak enerji tasarrufu ve elektrik faturalarını azaltma amaçlı evsel taleplere karşılık vermek istedik. Ayrıca doğru bilinen bazı yanlışları da düzeltmek için bu yazı hazırlandı. Şimdi ayrıntılar.. Elektrik faturası nasıl az gelir?



güneş panelleri, enerji tasarrufu
Elektrik faturası nasıl az gelir?


Elektrik faturası nasıl az gelir?


Elektrik faturanızı azaltmanın yolu öncelikli olarak buzdolabı, klima, elektrikli ısıtma cihazlarınızın enerji tüketimine hakim olmaktır. Basit enerji matematiğini bilmeniz size enerji tasarrufu için önemli destek olacaktır.


Elektrik faturası fazla geldi ne yapmalıyım?


  1. Klima sisteminizin günlük enerji tüketimini mutlaka öğreniniz. Bu değer kaç kwh ise faturanızdaki enerji tüketimi aylık kWh değeriyle karşılaştırınız. Mümkünse doğal havalandırma sistemiyle soğutma sağlayınız. Konfor ve faturanız doğru orantılıdır.


  2. Buzdolabı seçiminizi sadece enerji verimliliği ( A+, A+++) üzerinden yapmayınız. Enerji verimliliği cihazın yaptığı işi verimli yaptığı anlamına gelir. Enerji tüketiminin çok az olduğu anlamına gelmez. Dolayısıyla ürün karşılaştırma sitelerinden ya da satış sitelerinden arama yaparken Yıllık Enerji Tüketimi değerlerini karşılaştırınız. Bu noktada göreceksiniz ki buzdolaplarının yıllık enerji tüketimleri 200 kWh ile 700 kWh arasında değişmektedir.


  3. Bu yazının editörü bir aylık enerji tüketiminde tek kişi yaşanan bir evde 68 kWh enerji tüketimini gördü. Kendi tüketiminizle karşılaştırınız. ( Bu değer klima ve elektrikli ısıtma olmayan durumda gerçekleşti.)


  4. Ekonomik bir dairede 150-250 kWh (kilowatt saat) tüketimi görmeniz normaldir.


  5. Elektrikli ısıtma cihazlarına dikkat edin. Ülkemizde 2 kW gücünde elektrikli ısıtıcıların satışı yüksektir. Yani saatte 2 kWh enerji tüketir. Bir led ampül ise 10 W gücünde ise saatte 10 Wh (watt saat) enerji tüketir. Yani elektrikli ısıtıcınız 200 ampülün harcadığı enerjiyi harcıyor.


  6. Çamaşır ve bulaşık makinelerinizi kısa programlarda kurunuz. ( Bu makineler de yüksek güçlüdürler.)


  7. Cihazlar kapalıyken fişlerini prizden çekmeniz elektrik faturanızda görünecek kadar bir tasarruf sağlamaz.

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言


bottom of page